tirsdag den 16. juli 2013

Vildt Ragout af Sommerbuk



 Bukkejagten  sluttede i går ved solnedgang.
Vi fejrede dagen i stilfærdighed med en Vildt Ragout fra sommerbukken, 

grønt fra haven og en god Amarone :-) Vildtkød har vi altid i fryseren,
da vi kender en jæger. Jeg bruger bov, eller rester fra dyreryg eller kølle.
Her har jeg brugt rester fra køllen vi fik til Sankt Hans.

500 g vildtsmåkød i store tern
250 g bacon i tern
2 hakkede løg
2-3 gulerødder i tern
2 bladselleristænger i tern
200 g blandede svampe
1 dl rødvin
4 dl bouillon
1 dl Creme Finé
2 laurbærblade
5 knuste enebær
1 stængel frisk timian
salt & peber





Steg bacon i en stor tykbundet gryde. Brun vildtkødet på alle sider i baconfedtet, lidt af gangen så pandens temperaturen ikke falder for meget.  Svits løget sammen med kød og bacon. Svits gulerødder, bladselleri kort på en pande og kog den af med vinen i et par minutter. Hæld blandingen over kødet, tilsæt bouillon, fløde og vand nok til lige at dække kødet. Tilsæt laurbærblade, timian og enebær. Smag til med salt og peber og lad gryden simre meget stille i ca. 1 time. 2 timer hvis kødet er fersk.

Servér med kartoffelmos og rosenkål.

Ingen kommentarer: