søndag den 11. august 2013

Hyben Marmelade!






 Ingredienser:
1500 g. hyben

5 dl. vand
1 citron (saft)
0.5 vanillestang
500 g sukker




Skyl frugterne i koldt vand, klip blomst og stilk af, halver frugterne og skrab kernerne ud med en teske.

Kom hybenskallerne i en gryde, tilsæt vand og citronsaft, flæk vanillestangen og skrab kornene ud, (gem dem) kom den tomme vanillestang i gryden, bring den i kog og lad hybenfrugterne koge ved svag varme og under låg et kvarters tid, de skal næsten være møre.

Tilsæt sukkeret under omrøring og lad marmeladen koge færdig under låg og ved svag varme et kvarters tid, frugterne skal være helt møre, rør vanillekornene i, tilsæt konserveringsmiddel ifølge brugsanvisningen på emballagen.

Fjern vanillestangen og skum marmeladen, hæld på rene glas og bind straks.

Ingen kommentarer: