lørdag den 28. juni 2014

Chili John og Mobilbryg på Vilhelmsdal

Teamcooking  med Chili John - og dertil hørende Workshop med Ølbrygning ved Jørgen Sonne blev en stor succes fredag den 27. juni her på Vilhelmsdal! En udfordring til en gruppe medarbejdere fra Martin Bencher Group der under Chili John's vejledning lavede mad i det fri. Se mere om Chili John her: http://chilijohn.dk

En del af gruppen var beskæftiget med at blive indført i Ølbrygningens kunst, under pavillionen ved søen, og der blev knoklet igennem i regn, sol og opholdsvejr!  Ølbrygger Jørgen Sonne fra Fur lavede et bryg de fik at smage på dagen, og så blev der ellers holdt fredagsbar! Se mere om mobilbryg her: http://mobilbryg.dk
Jessie fra Martin  Bencher Group i gang med at lave den berømte Chili Chokolade Sovs!



Ølbrygger Jørgen Sonne introducerer deltagerne til ølbrygning.





Alt blev kørt lige til døren i en fornuftig bil!


Kedler og kasser er linet op og klar til brug!




Smagsprøver på 2 liter flasker!

Gårdhaven står klar til gæster. . . .

Det kalder jeg en grill!



Tid til smagsprøver


Fotografen selv fanget på siden af Chili Johns bil.

tirsdag den 24. juni 2014

torsdag den 19. juni 2014

Drama afblæst

Efter at have set den lille rå med kun et lam, ad flere gange hvor den har nærmet sig huset, havde vi efterhånden helt vænnet os til tanken om at dramaet i engen forleden, var endt med at ræven var rendt med det ene lam. Men nej - i dag så jeg råen komme spadserende nok så glad med to fine lam! De hoppede og dansede i græsset, rundt om huset og op i det høje græs på bakken . . .  Det var dejligt at se den havde overlevet hvad det så end var der skete i engen i sidste uge. 





tirsdag den 17. juni 2014

Pot de Parade

Så er der Pot de Parade på Højbedet :-) der er nemlig ikke mange steder at stille potter og krukker her i haven, så det blev til en snorlige række på mit eneste bed med grønsager! Så er det hele samlet ét sted, hvilket letter arbejdet når der skal vandes. Og vandes det skal der i denne periode med tør, varm luft og bagende sol! I krukkerne har jeg Dahlia og Riddersporer til forspiring, purløg, bladdild og timian og sidste nyhed i rækken er Kinesisk Purløg, Katteurt og Bakkenellike, købt på Brandbygegaard på Bondens Marked i søndags, ved en stand fra Urtegartneriets Planteskole. Markedet hos Lone Landmand og Søren Sørøver kan varmt anbefales! jeg mener de afholder endnu et til august. Læs mere her http://lonelandmand.wordpress.com/

tirsdag den 10. juni 2014

Drama i Engen

En ung rå har i år valgt at sætte sine lam i vores eng, der ligger i direkte forlængelse af forhaven. Det er let at følge råens bevægelser i det høje græs, mens lammene er sværere at få øje på, små og plettede som de er. I går skete der dog noget der gjorde at jeg stadig er usikker på om begge lam er i live. 

Midt på dagen blev jeg overrasket at høje og ophidsede lyde fra engen. Råen glammede højt, den såkaldte smælen, en gøende lyd som fra en stor hund, en lyd råen bruger ved f.eks. angreb af ræve. Indimellem kaldte den også, med høje ligesom fløjtende lyde - lyde en rå bruger for at få lammet på plads og ligge stille, eller kalde lammet til sig. Det lød dramatisk og meget højlydt, så jeg gik ned mod engen for at skræmme en evt. ræv væk. Men inden jeg nåede porten kom et af lammene springende op mod mig, ind af porten og forsvandt ind mellem træer og buske. Jeg fortsatte og nåede  ca. 100 meter ned af vejen da jeg så råen med det andet lam stå i engen og smæle højt og gentagende. 

Dette fortsatte i over en time, så der må virkelig have været fare på færde! Her til morgen har jeg igen været i engen, råen går dernede og græsser fredeligt, lammene kan jeg ikke se. Vi kan kun håbe på, at råen fandt sit lam igen i løbet af natten.





tirsdag den 3. juni 2014

De Himmelblå

Riddersporerne er i tidligt udspring, her 'Astolat' og 'Giant Round Table' flankeret af vores gamle, lysegrønne marklåge, som jeg stadig håber engang at finde anvendelse for i daglig brug.

I Gårdhaven blomstrer disse pink spir nu under Blodblommen. Jeg har glemt hvad de hedder . . . men flotte er de!

søndag den 1. juni 2014

Jordbærsæsonen er startet!

Jordbærsæsonen er startet! Vi har lige nu stor glæde af vores eksperiment med jordbærplanter som kant i drivhusets bede. Der er hver dag store røde bær, og de smager som de skal! Kønt ser det også ud, som de hænger ud over kanten af bedene, og de skal ikke engang skylles, da jeg vander og bruser hver dag.