søndag den 21. januar 2018

Glutenfri Boller

Glutenfri grovboller (14-17 stk.)
60 g. sesamfrø
60 g. hørfrø
2 dl. vand
5 dl. mandelmælk
15 g. gær
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
20 g. Husk (loppefrøskaller)
1,5 spsk. olie
100 g. kogte fuldkorns ris
75 g. majsmel
175 g. boghvedemel
50 g. fedtreduceret kokosfibermel 
60 g. glutenfri havregryn
40 g. hirseflager
Sesamfrø og chiafrø til pynt
Dag 1:
Sesamfrø, hørfrø og vand kommes i en gryde. Det koges til grød i ca. 5 min. Rør rundt undervejs, således kernerne ikke brænder på. Når grøden er færdig, lad det afkøle.
– Mandelmælken lunes. Smuldre gæren heri, rør rundt så gæren opløses helt.
Til sæt kernegrøden, sukker, salt, olie, Husk, kogte fuldkorns ris, majsmel, boghvedemel, fedtreduceret kokosfibermel, havregyn og hirseflager.
– Rør dejen sammen evt. med en elpisker med dejkroge.
– Dejen skal også æltes godt sammen med håndkraft.
– Stil dejen på køl natten over.

Dag 2:
– Tænd oven på 200 grader.
– Den koldhævet dej formes til boller (ca. 14-17 stk.). Lad dem hæve på en bageplade i ca. 20 min.
– Pensel bollerne med æg, mælk eller vand og drys sesamfrø og chiafrø på.
Så er bollerne klar til en tur i den forvarmet ovn.
– Bag bollerne midt i ovnen på 200 grader i 18-22 min. Finito!

Ingen kommentarer: